Редактор: e-mail: кадър bTVВ новия бюджет липсват мерки за подкрепа на бизнеса. Необходими

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВ новия бюджет липсват мерки за подкрепа на бизнеса. Необходими
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Няма мерки за помощ на бизнеса в следващия бюджет, а защо харчим милиарди за отбрана?

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

В новия бюджет липсват ограничения за поддръжка на бизнеса. Необходими са от 3 до 5 милиарда за тази цел, това сподели в изявление за bTV някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Той предвижда, че новото българско държавно управление ще би трябвало да трансформира незабавно бюджета, с цел да обезпечи помощ за стопанската система. По негово мнение страната може да заплаща даже до 100% от заплатите на работещите, само че единствено за няколко месеца, тъй че е значимо средствата в бюджета да не се харчат в първите месеци на годината.

„ От в този момент е ясно, че 2021 година няма да е по-лесна, може да е по-трудна “, сподели Дянков и добави, че не е добре поради това, че годината е предизборна, страната да дава по-оптимистична прогноза, както е в новия бюджет.

„ Защо се харчат пари за защита? С кого се чака да водим война? “, попита риторично Дянков. Той сподели също, че макар хвалбите на държавното управление какъв брой пари е получило от Европейски Съюз, планове на процедура няма, тъй че тези средства могат да останат неизползвани.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР